Kuchyňa je časťou domu kde chodíme všetci a často. Niektorí iba pre to aby sa zasýtili no takí čo vedia jedlo aj pripraviť, a nie sa len napchávať, za sporákom stoja aj pol dňa.
Neznalí vo varení prídu, vezmú si to na čo majú chuť a idú jesť. Ak je nejaké jedlo vopred pripravené, tak si ho iba naservírujú a prípadne zohrejú v mikrovlnnej rúre. Ak však poruke nič nie je a hlad je skutočne silný, treba zjesť niečo iné ako uvarené či upečené jedlo. Chlieb, maslo, šunka a k tomu zelenina kvalitne zasýti a nevyžaduje si žiadnu tepelnú či inú úpravu ktorá je pre bežného smrteľníka komplikovaná.
Kuchári a ich kolegovia, čo vedia uvariť viac ako len čaj a párky, dobre vedia čo v kuchyni nesmie chýbať. Či už sa jedná o zeleninu alebo koreniny, je podstatné aby bolo všetkého dostatok. Pri varení predsa nesmie nastať situácia nedostatku ingrediencií. Ísť kúpiť je tak už neskoro, a my musíme chýbajúcu surovinu nahradiť. Aké suroviny by teda v našej kuchyni nemali nikdy chýbať?
Vajcia, ako všetci vieme sú neskutočne dôležité. Na prípravu praženice na raňajky alebo patria takmer do každého cesta. Je teda podstatné mať ich doma vždy toľko aby sa nepokazili ale však, aby nikdy nechýbali. Sú totiž nenahraditeľné.
Múka všetkých druhova teda hladká, polohrubá a hrubá sú samozrejmosť. Koláče a buchty všetci milujeme a tak by sme pri nákupe nemali zabúdať koľko nám ešte doma zostalo a prípadne doplniť zásoby. Najlepšie z každého druhu. Každá múka sa používa na iné cestá a keď bude chýbať, môžeme sa s chutným dezertom rozlúčiť.
Koreniny, soľ a cukorvyužívajú aj tí ktorí nevaria, a teda je obzvlášť nutné mať ich hojne. Každému chutí inak, a prisoliť si polievku bez soli je nemožné. Cukor sa pomerne rýchlo míňa. Raz sa použije do koláča, ráno si nasypeme za lyžičku do kávy, večer do čaju a raz-dva je preč. Preto, ak si chceme osladiť život, majme vždy doma cukor.
Kuchyňa je miestom neustáleho obratu surovín. Je v našom vlastnom záujme aby nič nechýbalo, a my tak mohli jesť všetko, na čo máme práve chuť.